Дводенний пленер влаштували закарпатські художники на малій батьківщині Адальберта Ерделі

Дводенний пленер влаштували закарпатські художники на малій батьківщині Адальберта Ерделі
У Климовиці на Іршавщині, що є малою батьківщиною художника зі світовим іменем Адальберта Ерделі, днями урочисто відкрили мармуровий пам’ятник роботи нашого земляка, а нині киянина, скульптора Адріана Балога.

 

З цієї нагоди у селі відбувся перший відкритий фестиваль мистецтв імені Адальберта Ерделі.

Живописці краю влаштували тут дводенний пленер, набутки якого демонстрували на сільському стадіоні під співи і танці художніх колективів.

Професор УжНУ Василь Гарагонич

На малу батьківщину Ерделі з’їхалися керівники області та району, учні, колеги, просто цінувальники непересічного таланту майстра. У промовах ішлося про важливість ушанування пам’яті славних синів Срібної землі.

Професор факультету туризму та МК Ужгородського університету Василь Гарагонич, виступаючи на святі, запропонував назвати Климовицьку школу, на подвір’ї якої встановили пам’ятник митцю, його іменем, а також створити у навчальному закладі музей славного земляка. І передав свою монографію «Мистецький туризм на Закарпатті», що, окрім іншого, розповідає про Ерделі, його соратників і послідовників. Пам’ятник із музеєм цілком могли б стати новою туристичною родзинкою, а ще якби дорогу сюди відремонтували… Пропозицію професора зустріли схвальними  оплесками.

За інформацією газети «Панорама»

 

11 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів