Усть-чорнянці — екоінспекторам: "Не лізьте в хащі!"

Усть-чорнянці — екоінспекторам: "Не лізьте в хащі!"
«Не лізьте в хащі, де люди мають роботу. Йдіть, дивіться - п’ятеро-шестеро дітей, люди не мають іншої роботи. Не лізьте в хащі!» - такими словами та штовханиною зустріли екоінспекторів проекту «Лісова варта» місцеві мешканці Усть-Чорної на Закарпатті.

 

Вони назвалися представниками ГО «Асоціація лісозаготівельників та деревообробників Усть-Чорнянського куща», – пише stopcor.org.

 

Конфлікт виник в ході планової перевірки Брустурянського лісгоспу екоінспкторами «Лісової варти». Проект «Лісова варта» фінансується американською лісовою службою з бюджету США. Відповідно закону про тваринний світ з 1 квітня по 15 черня, суцільна вирубка лісу заборонена, але дозвола на суцільну вирубку вже видані за погодженням лісопатологом. Експедиція, до складу якої запросили представників «СтопКору», вирушила на одну з таких ділянок, що розташована поблизу селища Усть-Чорна, на якій з 15 числа почнеться суцільна вирубка згідно дозвола. Ціль інспекції – перевірити чи дійсно ці дерева підлягають суцільній вирубці.

Представниками проекту на місце події було викликано наряд поліції та складено заяву про перешкоджання діяльності.

Джерело: "Стопкор"

 

12 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів