Будапешт продовжує блокувати нормальну роботу комісії "Україна-НАТО"

Будапешт продовжує блокувати нормальну роботу комісії "Україна-НАТО"
Що з цим робити українські владі?

 

Заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль переконана, що без допомоги США буде важко зняти блокаду засідання комісії “Україна-НАТО”. Про це вона повідомила в ефірі “5 каналу”.

“Блокада Будапештом засідання комісії „Україна-НАТО“ продовжується, попри критику членів НАТО і країн ЄС. Тут же також є питання компромісу. Компроміс досягнуто щодо проведення 22 червня спільної зустрічі міністрів освіти і закордонних справ, присвяченої питанню розвитку відносин України й Угорщини, і що нам треба робити, аби вони покращилися, щоб не було проблем на різних міжнародних майданчиках”, — повідомила Зеркаль.

Вона також додала, що: “Водночас міністр освіти Лілія Гриневич зустрічалася з громадами, вони погоджували план. Звичайно, вони не можуть ухвалити самостійно рішення, бо громада існує від фінансових ресурсів, які їм надають з Будапешту”, інформує УНН.

“Ми розраховуємо, що в цій площині допомога США є істотною, особливо що стосується діалогу з угорцями. Бо без медіаторства ми навряд чи зможемо зняти блокаду”, — повідомила Олена Зеркаль.

 

 

14 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів