Москаль: Лісова галузь Закарпаття стала заручником брудних міжусобиць

Москаль: Лісова галузь Закарпаття стала заручником брудних міжусобиць
– «Викривальні» сюжети та програми центральних телерадіокомпаній (ТРК) про «страшні зловживання в лісовій галузі Закарпаття» не мають майже нічого спільного з реальним станом справ, – заявляє Геннадій Москаль.

 

– Практично у всіх випадках – це наслідок брудних чвар і міжусобиць за участі колишніх працівників лісгоспів, котрі були звільнені з роботи за різні зловживання, а зараз пишуть нескінченні скарги в правоохоронні структури, органи державної влади та центральні засоби масової інформації. Останній приклад – дві програми різних ТРК про Свалявське державне лісомисливське господарство, які з невеликим інтервалом вийшли в ефір у травні й червні цього року. Обидві програми були інспіровані зверненнями «псевдоактивістів», у тому числі так званого президента громадської організації із захисту лісу, котрий дозволяє собі п’яним сідати за кермо, а після притягнення до відповідальності твердить, що це помста «лісової мафії».

З прикрістю констатуємо, що в програмах ТРК наводяться неперевірені факти й бездоказові звинувачення, а в деяких випадках журналісти дають архівне відео зі «страхіттями в лісовій галузі», яке ні до конкретних лісгоспів, ні взагалі до Закарпаття не має жодного відношення.

Численні перевірки скарг і наведених «фактів зловживань» із боку правоохоронних органів не знаходять підтверджень, тому на підставі судових розглядів прокуратура виносить постанови про закриття кримінальних проваджень у зв’язку з відсутністю правопорушень.

Нижче подаємо постанову Прокуратури Закарпатської області про закриття кримінального правопорушення стосовно Свалявського лісгоспу (оскільки документ містить персональні дані, наводимо тільки першу й останню сторінки).

Закарпатська облдержадміністрація закликає журналістів, котрі приїжджають в область для «гучних розслідувань», які потім подаються глядачам усієї України під драматичний музичний супровід, ретельно перевіряти факти перед оприлюдненням і не давати себе втягувати в брудні міжусобиці.

 

moskal.in.ua

 

14 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів