Покупці старенького будинку в Хусті виявили під час ремонту небезпечний відголосок Другої світової війни

Покупці старенького будинку в Хусті виявили під час ремонту небезпечний відголосок Другої світової війни
13 червня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Закарпатській області вилучено та знищено черговий небезпечний відголосок Другої світової війни. Цього разу це була мінометна міна калібром 50 мм.

 

Вибухонебезпечний предмет було виявлено  в м. Хуст на вул. Косичній. На нього натрапили нові власники нещодавно придбаного старенького будинку під час проведення ремонтних робіт. Небезпечна знахідна знаходилася між стіною й фундаментом будівлі.

Рятувальники вилучили боєприпас, вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Усього з початку року на території Закарпатської області вилучено та знищено 664 одиниці різнокаліберних вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Закарпатській області застерігає громадян бути обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, поліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером "101".

У ДСНС України у Закарпатській області

 

14 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів