Закарпатські спілчани визначилася із претендентами на літературну премію імені Петра Скунця

Закарпатські спілчани визначилася із претендентами на літературну премію імені Петра Скунця
Торік з нагоди 75-річчя з дня народження Петра Скунця Ужгородська міська рада заснувала премію імені видатного поета, публіциста, громадського діяча в галузі літератури та краєзнавства, яка покликана популяризувати художні твори та краєзнавчі дослідження про Ужгород та ужгородців. Першими лауреатами міської премії стали професор УжНУ Михайло Тиводар та історик Віктор Шостак.

 

Цього року премію вручатимуть вже у трьох номінаціях – «художня література», «краєзнавство» та «альбомне видання».  Подача документів триває до 1 серпня, а нагородження лауреатів відбудеться восени у рамках святкування Дня міста. Розмір премії становить 10 тисяч гривень у кожній номінації.

Вчора відбулося правління Закарпатської організації Національної спілки письменників України, де розглядалися кандидатури на міську премію імені Петра Скунця. У номінації «художня література» письменники запропонували розглянути книжку дитячих віршів «Наше місто превеселе» Лідії Повх та п’єсу Петра Ходанича «Будителі, або Віват імператор» про події в Ужгороді у ХІХ столітті. У номінації «краєзнавство» спілчани запропонували на розгляд журі дослідження доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету Сергія Федаки «Історія Ужгорода у датах і подіях».

Uzhgorod.net.ua

 

15 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів