У юристів Закарпаття з’являться власні електронні кабінети

У юристів Закарпаття з’являться власні електронні кабінети
Чотири громадські організації, які опікуються правовим захистом громадян, та Координаційний центр з надання правової допомоги уклали меморандум, яким засвідчили готовність спільно розбудовувати доступ до якісної безоплатної правової допомоги.

 

Йдеться про допомогу як громадянам України, так і іноземцям, особам без громадянства, у тому числі біженцям, чи особам, які потребують додаткового або тимчасового захисту, повідомив сайт Координаційного центру.

Серед підписантів: ГО «Асоціація юридичних клінік України», громадська спілка «Мережа правового розвитку», «Українська Гельсінська спілка з прав людини», «Українська фундація правової допомоги». Така співпраця вкрай важлива в умовах суттєвого навантаження на систему БПД в Україні, вважає директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

«Меморандум стане підґрунтям для розробки концепції, а згодом і запуску в Україні незалежного провайдера. Я сподіваюсь, що спільна робота дасть змогу зрозуміти, як буде виглядати надавач або спільнота надавачів правової допомоги в громаді, в регіоні, в Україні. До роботи ми залучимо максимальне коло зацікавлених осіб», – наголосив директор КЦ Олексій Бонюк.

Серед інших ключових задач він назвав моніторинг якості правової допомоги та розробку її стандартів, розширення доступу до неї, проведення спільних заходів на базі правових клубів «PRAVOKATOR».

Представники громадських організацій запропонували також і інші амбітні плани – створення електронного кабінету для юристів, мобільного додатка для адвокатів тощо.

Наразі ж сторони домовились розробити механізм взаємодії з питань перенаправлення клієнтів центрів безоплатної правової допомоги для вирішення своїх питань до інших надавачів правової допомоги. Також партнери сприятимуть залученню випускників юридичних вузів до роботи в центрах системи БПД.

 

15 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів