Всеукраїнська "поліцейська" семінар-нарада другий день проходить в Ужгороді

Всеукраїнська "поліцейська" семінар-нарада другий день проходить в Ужгороді
Сьогодні головними темами навчання для аналітичних підрозділів Нацполіції зі всієї України стали питання інформаційного забезпечення поліції та швидкого і безпечного обміну даними.

 

Сьогодні, 15 червня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбувся другий день всеукраїнської наради для аналітичних підрозділів поліції. Основну увагу під час навчання звернули на потребу впровадження сучасних та ефективних інструментів прогнозування правопорушень, запровадження єдиної та доступної інформаційної системи поліції, впровадження нових ІТ-технологій та інноваційні підходи в організації роботи поліції.

Лектор з Донецького юридичного інституту МВС України, в.о. завідувача науково-дослідницької лабораторії проблемних питань в правоохоронній діяльності Андрій Червінчук в своїй доповіді наголосив на потребі співпраці навчальних закладів та поліції та поєднання теорії та практичного застосування інструментів планування. Науковець відзначив, що для того, щоб планувати роботу з протидії негативних явищ у суспільстві, потрібно розуміти їх причини та умови виникнення.

Керівник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування НПУ Олексій Сергєєв розповів, що одним із головних інноваційних заходів, запроваджених в останні роки Нацполіцією є оптимізація строків реагування на повідомлення громадян. Він наголосив, що чи не найважливішим кроком у цьому напрямку стало створення в лютому минулого року Ситуаційного центру Національної поліції та їх мережі  в областях.

Олексій Сергєєв звернув увагу, що на території України на даний час функціонують 10 ситуаційних центрів.

«Серед основних структурних компонентів таких центрів варто виділити службу «102», яка забезпечує професійний рівень повідомлень від громадян та передає інформацію диспетчерам, які, в свою чергу, направляють наряди до місця події у найкоротші строки. Чергова служба контролює та координує роботу всіх структурних елементів, а ситуаційні аналітики центрів щоденно в режимі on-line моніторять зовнішній простір як з відкритих, так і з закритих джерел», – пояснив Олексій Сергєєв.

Серед найголовніших подій, які випробували ефективніть роботи ситуаційних центрів, керівник ДОАЗОР назвав проведення «Ліги чемпіонів» у 2018 році, минулорічне «Євробачення» та детонацію бойових припасів у м. Калинівка на території військової частини. Олексій Сергєєв наголосив, що під час цих заходів керівництво НПУ мало змогу вносити корективи та ухвалювати проекти управлінських рішень в режимі реального часу.

«Завдяки тому, що за пітримки фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA  з ІІ півріччя 2017 року НПУ та ГО «Ла Страда-Україна» запровадили та провели вже 17 тренінгів для операторів, диспетчерів та інспекторів чергових частин, їх ефективність суттєво підвищилася. На сьогодні час опрацювання та передачі оператором диспетчерові повідомлення про правопорушення обо подію становить 1 хв 41 с, при рекомендаційній нормі до 2 хв», – розповів Олексій Сергєєв.  

Перший заступник начальника Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення НПУ Вадим Наумов розповів, що одним із найважливіших питань, які піднімалися сьогодні, – це функціонування єдиної системи інформаційного забезпечення поліції. Керівник наголосив на тому, що для налагодження такої системи апарат залучатиме регіональних фахівців. Крім цього Вадим Наумов звернув увагу на важливості захисту інформації та її санкціонованого використання.

Нагадаємо, на Закарпатті проходить перша в Україні семінар-нарада для керівників підрозділів організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування, а також  підрозділів інформаційно-аналітичної підтримки. В ній беруть участь чотири керівники департаментів НПУ, представники 8 вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, та керівники відповідних підрозділів зі всіх областей України.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

15 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів