Сезон відпусток у розпалі: поради закарпатцям, як правильно спакувати всі речі у валізу

Сезон відпусток у розпалі: поради закарпатцям, як правильно спакувати всі речі у валізу
Починається сезон відпусток і якщо ви вже вирішили коли і куди поїхати, то залишається одна проблема: правильно спакувати валізу.

 

Люди бувають різні і комусь може вистачає й рюкзака,проте, у більшості випадків, дуже важко визначити що саме нам потрібно і розпрощатися з деякими речами. Ми не думаємо про зручність під час дороги, головне, щоб у відпустці не жалкувати про забути річ. Закон один: чим більша валіза, тим більше намагаємось у неї вмістити. Проте чи так воно вже й потрібно?

Складіть список

Навіщо вам бігати кілька раз одними і тими ж кімнатами, згадуючи що ще не захопили, а що вже чекає у валізі. За кілька днів до від’їзду прокрутіть у голові ваш звичайний день і згадайте необхідні речі, якими завжди користуєтесь – складіть з них список. Так ви будете орієнтуватись, що справді потрібно, а не «хапати все підряд». Ще одна перевага списку – його можна доповнювати протягом кількох днів і тоді ви точно не забудете якусь важливу річ, на відміну від збору нашвидкуруч. Пам’ятайте виділити жирним шрифтом слово «документи», квитки і т.д. Саме через те, що воно здається важливим і «як можна не взяти» – забувається через другорядні речі, навіть якщо лежатиме на видному місці.

Не забувайте про правила перевезення багажу

Якщо ви відправляєтесь у відпустку машиною, поїздом чи автобусом, то проблем з речами не мало б бути. Але з авіаперельотами все значно складніше – перегляньте правила. Також не забувайте про обмеження вивозу речей на кордоні: ви ж не хочете зіпсувати відпустку через блок сигарет, бо «там дорожче буде».

Усього не передбачиш: тільки необхідні ліки

Зрозуміло, що ви змінюєте обстановку, клімат, їжу – усе це впливає на ваш організм. Проте неможливо передбачити всіх впливів і, якщо ви навіть дуже турботлива матуся – це не означає, що піввалізи ліків вам пригодиться. Тут теж все індивідуально: згадайте ваші попередні відпустки, незначні поїздки, що з ким траплялось, які лікарські засоби були потрібні і захопіть їх.

Ви приїхали відпочивати, тож дайте відпочити і організму!

Зрозуміло, що відпустка це ще й гарна нагоди зробити багато фото для соціальних мереж, тому сумка косметики, засоби для завивки чи вирівнювання волосся обов’язкова складова багатьох панянок. Але ж подумайте, ви буде весь день грітись на сонечку – тут косметика однозначно непотрібна, а для того, щоб вийти десь увечері – достатньо легкого макіяжу. Навіть якщо ви палка прихильниця фарбування і знайомі не звикли бачити вас без макіяжу, то згадайте, що у відпустці їх не буде. Врешті-решт, завжди можна одягнути сонцезахисні окуляри та гарненький капелюшок. Це ж стосується і чоловічих гелів для волосся.

Місія: помістити одяг у валізу

Напевно, це найважча частина збору, адже складно продумати наперед усі речі, які знадобляться. Побільше легкого одягу, обирайте з того, що майже не мнеться. Речі повинні бути універсальні і підходили один одному, адже «брати спідничку і заради неї кофтинку, бо тільки вона пасує» – річ зайва і лише обтяжить вас. Пам’ятайте, що з одного парео можна накрутити багато видів суконь. Пара джинсів і светр теж не завадять, адже погода може бути різною. Окрім легкого літнього взуття можна взяти одну пару кросівок на випадок довгих піших маршрутів. Якщо більшу частину відпустки ви проводитимете засмагаючи і купаючись, то й немає потреби у великій кількості речей. Не потрібно окремої сумки із дитячими іграшками, займіть їх чимось цікавим на місці, адже у них попереду стільки відкриттів під час подорожі.

Для пакування валіз придумано багато методів, які економлять місце. Ми підібрали для вас кілька відеоуроків.

 

Джерело: ЗІК

 

16 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів