Абітурієнти із закарпатських сіл зможуть скористатися пільгами при вступі до вишів

Абітурієнти із закарпатських сіл зможуть скористатися пільгами при вступі до вишів
Міносвіти перевіряє списки шкіл, які розташовані на території сіл, щоб уникнути зловживання при вступі в заклади вищої освіти.

 

Цього року сільським коефіцієнтом можуть скористатися вступники, які зареєстровані у селах не менше двох років та які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту у школах, що знаходяться на території сіл. 

Він дорівнюватиме 1,02. На нього буде домножуватись конкурсний бал учасника ЗНО. 

Для вступників із сіл на аграрні спеціальності коефіцієнт становить 1,05. 

Однак сільський коефіцієнт НЕ поширюється на селища міського типу (смт).

Міністерство освіти та науки звернулося до місцевих органів управління освітою з проханням верифікувати списки шкіл, розташованих на території сіл. Інформацію про них розміщено на сайті МОН у розділі "Вступна кампанія-2018". Відповідний лист 30 травня 2018 року був надісланий в усі департаменти та управління освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Верифікація списків потрібна для того, щоб під час вступної кампанії можна було перевірити правомірність використання вступником сільського коефіцієнту. Результати перевірки або інформацію про зміни органи управління освітою мають надіслати до 15 червня на адресу директорату вищої освіти і освіти дорослих. 

Після уточнення переліки будуть підвантажені в ЄДЕБО і в електронних кабінетах випускників таких шкіл автоматично з’являтиметься повідомлення про можливість застосування сільського коефіцієнту. 

Також вступникові потрібно буде завантажити в кабінет довідку про реєстрацію в сільській місцевості встановленого зразка. (Додаток №13 до постанови КМУ від 2 березня 2016 р. № 207 ).

Нагадаємо, у 2017 році Міносвіти вирішило повернути пільги абітурієнтам зі села і вступникам до провінційних вишів. Сільський коефіцієнт (СК) дорівнює 1,02 для осіб, зареєстрованих у селах не менше двох років до дня завершення подання заяв про вступ та які здобули повну загальну середню освіту у закладах освіти, що знаходяться на території сіл, у рік вступу (1,05 – для спеціальностей галузі знань 20 "Аграрні науки та продовольство"), та 1,00 в інших випадках.

Джерело: Урядовий портал

 

16 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів