Буває, що і від краси руки сверблять

Буває, що і від краси руки сверблять
Червень, спека, а Ужгород продовжує квітнути десятками барв, які не лишають байдужими. Однак така небайдужість – це не завжди захоплення.

 

Кожного сезону на міських клумбах з′являються нові квіти, і кожного сезону знаходять охочі втрутитися у квітковий ансамбль і поцупити звідти рослини. Свідками історії про те, як «небайдужі» продавали тюльпани з весняних ужгородських клумб, було багато містян. Така ж доля спіткала свого часу і сотні кущів троянд, які висадили на транспортних колах, у парках і скверах, а потім «небайдужі» викорчували їх для власних потреб.

Зараз на вулиці літо – пора сальвій, чорнобривців, гвоздик, лобелії, бегонії, канн, юки тощо. Яскраві ковдри цих квіток прикрашають площі і вулиці Ужгорода. А з моменту їх висадки вони ще й стали окрасою клумб підприємливих ужгородців. На деяких ділянках квітників наче спрацювала комп′ютерна комбінація «Ctrl+X – Ctrl+V». Клумби, звичайно, вижили, але зовні постраждали. І зовсім абсурдно виглядає потреба ловити злодія, який краде сам у себе, бо це скоріш схоже на хворобу, аніж на злочинність.

Попри такі метаморфози Ужгород продовжує квітнути – яскраво, духмяно, кольорово, фантазійно… Цим можна насолоджуватися і милуватися, тим самим покращувати собі настрій і самопочуття. А от чого робити не можна, ви і самі прекрасно знаєте. Не проходьте повз красу і допоможіть зберегти її для інших!

uzhgorod.net.ua

 

17 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів