Учора в Ужгороді презентували документальні фільми на знак солідарності з політв’язнем Кремля режисером Олегом Сенцовим

Учора в Ужгороді презентували документальні фільми на знак солідарності з політв’язнем Кремля режисером Олегом Сенцовим
18 червня в ужгородському кінотеатрі «5 елемент» відбувся показ двох документальних стрічок, знятих закарпатським режисером В’ячеславом Бігуном.

 

Прем’єра першої, «Серце мами Гонгадзе», відбулася торік. Стрічка вже отримала схвальні відгуки на різних кінофорумах. «Ця унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику українську любов, у якій вона відверто оповідає про інтимні та надихаючі моменти своєї долі», - коментує режисер. Півторагодинний фільм розповідає неймовірну історію звичайної жінки, якій довелося пережити втрату і чоловіка, і єдиного сина. Фільм знімали у Львові, Києві та в Грузії. Це справді якісне документальне кіно.

Стрічка «Сильні духом», прем’єра якої відбулася в Ужгороді, розповідає про гібридну війну, яку веде путінський режим проти України. Це історія львівського юнака, який навесні 2014 року потрапив у Росію, де займався дрібним бізнесом. Юрія Яценка протягом року безпідставно тримали за гратами, піддаючи тортурам, з метою схилити його до співпраці з ФСБ. Однак хлопець вистояв і йому вдалося вирватися додому. «Сильні духом» – це історія боротьби однієї людини проти могутньої репресивної системи. На ужгородську презентацію, окрім режисера В’ячеслава Бігуна, приїхав і герой фільму Юрій Яценко, який нині чимало допомагає правозахисним організаціями, що борються за визволення політв’язнів Москви. Після перегляду ужгородці ще довго не розходилися, спілкуючись з гостями. Всі були вражені побаченим і почутим.

Режисер В’ячеслав Бігун вже 7 день голодує на знак солідарності зі своїм колегою Олегом Сенцовим, який вже кілька років знаходиться в московських казематах. Громадянський вчинок тячівця, який виглядав доволі змарнілим, схвилював глядачів і додав особливої атмосфери перегляду фільмів, де чимало говорилося про боротьбу українців за свої права.

Сьогодні, о 10:00, перегляд цих фільмів відбудеться і в Хусті.

Uzhgorod.net.ua

 

19 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів