11 закарпатських шкіл отримали нові шкільні автобуси

11 закарпатських шкіл отримали нові шкільні автобуси
Сьогодні в Ужгороді на площі Народній вкотре святкувала малеча. Приводом для дитячого свята і дорослої радості освітян стала передача начальним закладам області нових шкільних автобусів.

 

Ключі від 11-ти новеньких транспортних засобів вітчизняного виробництва керівникам шкіл вручали голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик. На заході також був присутній керівник підприємства-виробника автобусів, який на час гарантійної експлуатації буде гарантом того, що автобуси витримають навантаження та випробовування закарпатськими дорогами.

«На придбання автобусів із державного бюджету було виділено кошти у сумі понад 14 мільйонів гривень. Це придбання було можливе лише за умови співфінансування з області у співвідношенні 70%/30%. Відтак рішенням сесії облради було виділено з обласного бюджету 6 205 000 гривень. Сьогодні ці автобуси поїдуть до шкіл в Іршавському, Мукачівському, Перечинському, Великоберезнянському, Рахівському, Хустському, Тячівському, Берегівському, Міжгірському та Виноградівському районах», – розповіла директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

Це перше передання шкільних автобусів цього року. А з моменту започаткування програми «Шкільний автобус» на Закарпатті нараховується вже 202 автобуса, які обслуговують закарпатських школярів та освітян. Однак ця кількість автобусів не забезпечує у повній мірі потребу у підвезенні дітей із сільських районів до навчальних закладів. За інформацією Ганни Сопкової, понад 10% дітей в області наразі потребують перевезення до своїх шкіл і додому. Тому потреба у пошуку джерел фінансування для придбання шкільних автобусів залишається для Закарпаття нагальною.

uzhgorod.net.ua

 

19 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів