До Угорщини – через Тису: на кордоні біля Закарпаття діє цікава поромна переправа

До Угорщини – через Тису: на кордоні біля Закарпаття діє цікава поромна переправа
Неподалік від КПП Лоня-Дзвінкове на території Угорщини діє поромна переправа. Плаваючий транспортний засіб перевозить через Тису не лише людей, а навіть автомобілі.

 

— Міст надзвичайно потрібний не тільки для Лоні, але й для всього регіону Берег та Закарпаття, - каже сільський голова. - Але мешканці та іноземні громадяни, які подорожують, змушені поки що користуватися поромом. Таким чином суттєво економиться відстань до найближчих міст, наприклад, до Кішварди.  

Паром також використовують для перевезення сільськогосподарської техніки, поліцейських та пожежних автомобілів. Ним із задоволенням користуються туристи, в тому числі велосипедисти. Це також своєрідна атракція. Подібні (на фото) діють й у інших областях країни.

Перший плавзасіб через річку між селами Лоня та Тисамодьорош вперше запустили під час переправки військових в 1782 році. У 1991 році з'явився понтонний міст, який працював до 2011 року. Наразі пором залишається тут єдиним способом перетнути Тису.

Подібну переправу через кордон ще у 2016 році обіцяв незабаром запровадити начальник Закарпатської митниці ДФС. Зокрема було повідомлено, що у рамках реалізації проектів, що фінансуються з фондів ЄС в рамках Програми прикордонного співробітництва «Європейський інструмент сусідства та партнерства. Україна – Словаччина – Угорщина – Румунія», було заплановано відкриття трьох пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною: Нодьговдош – Велика Паладь; Сотмарчеке, Тісоковровд – Бадалово, Варієво (поромна переправа) та Тісосентмартон – Соловка (поромна переправа). Натомість на даний час ці КПП ще не готові до запуску.

Мukachevo.net

 

19 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів