Казна Закарпаття завдяки працівникам Держгеокадастру поповнилася майже на 300 тисяч гривень

Казна Закарпаття завдяки працівникам Держгеокадастру поповнилася майже на 300 тисяч гривень
З початку 2018 року державними інспекторами Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Закарпатскій області здійснено 380 заходів державного контролю за використанням та охороною земель усіх форм власності.

 

У результаті проведеного контролю було виявлено 120 порушень земельного законодавства. До адміністративної відповідальності притягнуто 97 осіб та накладено адміністративних стягнень на суму 19 797 гривень, з яких добровільно  сплачено 60 стягнень на суму 12 665 гривень. Видано 103 приписи на усунення виявлених порушень земельного законодавства та складено 97 протоколів.

Крім того, здійснювались перевірки стану додержання органами виконавчої влади, та органами місцевого самоврядування вимог земельного законодавства в процесі передачі у власність, надання у користування, в тому числі в оренду, вилучення  (викупу)  земельних  ділянок. Органам місцевого самоврядувння та виконавчої влади внесено 18 клопотань про приведення прийнятих рішень (розпоряджень) у відповідність із вимогами земельного законодавства.

Матеріали проведених заходів по 13 справ передано до органів прокуратури та інших правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

У ході перевірки, виявлені порушення щодо самовільного зайняття земельних ділянок, зміни цільового призначення та зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу, нараховано розмір заподіяної шкоди державі на суму – 1188,2 тис. грн., із яких 284,1 тис. гривень порушники сплатили добровільно. Відповідно до порушень суму нарахувань здійснено згідно Методики затвердженої Постановою КМУ від 25.07.07 № 963 із змінами.

За звітній період спеціалістами Управлінням з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області розглянуто 213 звернень від юридичних та фізичних осіб і 94 – від органів прокуратури та інших правоохоронних органів.

Джерело: Головне управління Держгеокадастру в Закарпатській області

 

19 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів