Україна-Угорщина. Зустріч на Закарпатті проходитиме у форматі — два міністри закордонних справ та два міністри освіти

Україна-Угорщина. Зустріч на Закарпатті проходитиме у форматі — два міністри закордонних справ та два міністри освіти
На Закарпатті у п'ятницю, 22 червня, відбудеться зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та глави МЗС Угорщини Петера Сіярто. Також будуть присутні міністри освіти двох країн. Сторони будуть обговорювати мовну статтю закону про освіту.

 

"Ми будемо зустрічатися в п'ятницю на Закарпатті у форматі: два міністри закордонних справ та два міністри освіти. Ми з Лілією Гриневич їдемо туди завтра ввечері. Наша позиція чітка - ми вважаємо, що українські угорці мають залишатися на сто відстотків угорцями, але вони мають стати на сто відстотків громадянами України, оскільки зараз вони дискриміновані, бо у багатьох у них немає знань української. Те, про що ми кажемо - це можливість дати кожному вивчити українську. Але звичайно й зрозуміти, в якій країні вони живуть", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто повідомляв, що наприкінці поточного тижня відбудеться міжурядова зустріч високого рівня між представниками України та Угорщини щодо розбіжностей, які виникли після ухвалення у вересні 2017 року нового українського закону про освіту. Також Сійярто дорікнув Раді Європи за недостатню турботу про угорців Закарпаття.

Джерело: "РБК-Україна"

 

20 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів