Світанок дня літнього сонцестояння студенти й викладачі УжНУ зустріли йогою

Світанок дня літнього сонцестояння студенти й викладачі УжНУ зустріли йогою
У Міжнародний день йоги доцент кафедри журналістики Леся Поліха на галявині біля головного корпусу університету провела заняття з йоги зі студентами-журналістами та рекламістами

 

21-го червня, у Міжнародний день йоги, на галявині поряд із головним корпусом Ужгородського національного університету відбулося заняття з йоги. Цей національний індійський вид духовного й фізичного самовдосконалення знайшов послідовників у всьому світі. І Закарпаття – не виняток.

Влаштувала таке тренування доцент кафедри журналістики Леся Поліха:

Леся Поліха

– Ранок – дивовижний час. А йога вранці – це заряд позитивної енергії на цілий день. Сьогодні ми зробили для себе цей подарунок. Той, хто недоспав годину, насправді дістав неймовірний досвід і емоції. І зрозуміти це може лише той, хто відчув. Кажуть, що найважче в йозі зранку – це розстелити килимок, бо далі процес дуже органічно налаштовує тіло і душу на позитивний лад.

Я дякую усім, хто прийшов і захотів пізнати іншу культуру. Впевнена: той хто продовжить займатися йогою, матиме купу гарних впливів на свій організм, душевний стан та світогляд.

Попри те, що заняття стартувало о 6:30, охочих знайшлося вдосталь. Розпочали з невеличкої зарядки-розтяжки. Хоч для більшості присутніх такий досвід виявився першим, багатьом удавалося виконувати вправи добре. Коли організм прокинувся й м’язи були розігріті – розпочали медитацію під заспокійливу музику. Учасники виконували всі рухи повільно, контролюючи дихання.

Долучилася до ранкової йоги й декан філологічного факультету Галина Шумицька:

Галина Шумицька

Галина Шумицька

– Така форма взаємодії зі студентами, та й між колегами, мені дуже подобається, оскільки «намасте» нагадує, що перед Творцем, Усесвітом ми всі рівні, однаково потребуємо душевної рівноваги, балансу всередині себе. Механізми є різні – йога один із них.

Нинішній день особливий ще й тим, що є днем літнього сонцестояння, яке завжди мало велике значення для наших предків. Вони вірили: якщо цього дня стріти світанок, то це дасть сили і здоров’я на цілий наступний рік, оберігатиме від усіляких неприємностей. Тож я рада, що наші студенти й викладачі, а разом з ними і наш університет матиме гарний рік! Його тихий спокійний світанок був прикрашений дзвінким щасливим сміхом нашої університетської молоді!

Спасибі величезне Лесі Ярославівні за таку чудову ініціативу. Вірю, що їй удасться зорганізувати нашу спільноту до таких заходів, оскільки вони спрямовані передусім на здоровий спосіб життя, а воно, крім фізичного плану, має багато інших. Тож здоров’я нам усім, бадьорості і сили духу!

Учасники заходу не приховували, що йоготерапія їм надзвичайно сподобалася, а дехто запевнив, що відтепер щодня виконуватиме комплекс балансуючих вправ.

Каріна Негря, студентка відділення журналістики

ФОТО Ірини Неменущої та Катерини Поліхи

 

21 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів