Вручення нагород, конкурсні та атестаційні справи – відбулося засідання Вченої ради УжНУ

Вручення нагород, конкурсні та атестаційні справи – відбулося засідання Вченої ради УжНУ
У четвер, 21 червня, відбулася завершальна в цьому навчальному році Вчена рада. На її розгляд було винесено значну кількість питань, заслухано доповіді про науково-педагогічну діяльність Українсько-угорського навчально-наукового інституту, підбито підсумки роботи Вченої ради у 2017/2018 навчальному році, розглянуто конкурсні та атестаційні справи.

 

На початку роботи Вченої ради ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив кубок за перемогу  у студентській спартакіаді факультетові здоров’я та фізичного виховання. Також почесним кубком були нагороджені представники футбольної команди ФІТ, які вибороли перше місце у спартакіаді серед працівників УжНУ. Почесні грамоти та відзнаки отримали також представники фізичного, економічного факультетів, ПГК.

Після приємного моменту нагородження Вчена рада перейшла до розгляду робочих питань. Зокрема, заслухали звіт про підсумки роботи Вченої ради ДВНЗ «УжНУ» у 2017/2018 навчальному році, затвердили кандидатури на призначення іменних стипендій студентам університету за результатами літньої сесії на перший семестр 2018/2019 навчального року.

Про науково-педагогічну діяльність Українсько-угорського навчально-наукового інституту розповів його директор Олександр Шпеник. Детальніше - згодом на сайті УжНУ. Вчена рада рекомендувала присвоїти почесне  звання «Заслужений лікар України» доценту кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Олександру Шманьку.

Розглянувши атестаційні справи,  члени Вченої ради проголосували за  присвоєння вчених звань професора по кафедрі нейрореабілітації із курсами медичної психології, пульмонології та фтизіатрії Олександру Пулику,  доцента по кафедрі терапії та сімейної медицини Андрію  Братасюку, доцента по кафедрі терапії та сімейної медицини Ярославу Михалку.

Щодо конкурсних справ, то завідувачем кафедри теорії та практики перекладу був обраний Іван Зимомря, завідувачем кафедри кримінального права та процесу обрали Ярослава Ступника.

Також було розглянуто питання визнання дипломів  про вищу духовну освіту, виданих вищими духовними навчальними закладами в Україні, створено навчальну лабораторію психології на кафедрі військової підготовки, прийнято рішення про приєднання кафедри теорії і методики фізичного виховання до кафедри фізичного виховання.

Наприкінці засідання розглянули результати конкурсу «Краща монографія 2017 року», проведеного редакційно-видавничою радою університету. У номінації «природничі науки» перше місце здобула робота Л.Суслікова та  І.Студеняка «Явища частотної та просторової дисперсії в складних напівпровідникових сполуках». У номінації гуманітарні науки перемогла монографія за загальною редакцією С.Устича  «Історія, що об’єднує. Нариси новітнього транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні».

Наступне засідання Вченої ради відбудеться вже у  новому навчальному році.

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

22 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів