Закарпатець став чемпіоном України з гірського бігу

Закарпатець став чемпіоном України з гірського бігу
У суботу, 16-го червня закарпатський Воловець приймав Чемпіонат України з гірського бігу (вгору). Так, у Воловці у категорії дорослі (як серед чоловіків, так і серед жінок) спортсмени змагалися на дистанції 12 км (з набором висоти 1200 метрів).

 

На старт чоловічої дистанції вийшов склад бігунів, які полюбляють гірські забіги. У результаті запеклої боротьби перемогу вирвав представник Закарпатської області Сергій Расчупкін (58:33). Друге місце за Анатолієм Бондаренком (59:17) з Дніпропетровщини. Третім став киянин Сергій Попов (1:03:37), який ще минулими вихідними фінішував третім на марафоні у Каунасі, не припиняючи дивувати усіх шаленою кількістю стартів.

Як зауважив за підсумками змагань С.Расчупкін, «дуже задоволений, бо вже третій рік поспіль виграю Чемпіонат України з гірського бігу і втретє відібрався на ЧС першим номером. Боротьба була дуже жорстка, лише на останньому кілометрі я зміг відірватись і виграти 45 секунд! По організації було все добре, траса відповідала нормам класичного гірського бігу і по складності відповідала трасі Чемпіонату Світу, куди і був відбір на цьому чемпіонаті. Розмітка була відмінна і судді спрацювали теж відмінно. Також на цих змаганнях була рекордна кількість учасників для Чемпіонату України з гірського бігу – 65 осіб».

У жінок призова трійка у фінішному протоколі розмістилася дуже щільно. Перемогу відсвяткувала Олена Китиця з Житомирщини (1:10:49). Друге і третє місця п’єдесталу розподілили між собою представниці Рівненської області – Катерина Карманенко (1:11:20) та Віта Потерюк (1:11:34).

В цілому за результатами змагань Закарпаття має у скарбничці 3 медалі, а збірна області – третє командне місце.

Варто зазначити, що цей старт був відбірковим до Чемпіонату світу з гірського бігу (вгору), який відбудеться 14-15 вересня у Андоррі (м.Канілло). За офіційними критеріями на сайті ФЛАУ до складу команди потрапляють 1-3 місця чемпіонату України. З 4 по максимально допустиму кількість учасників – 6 відбирають за міжнародним рейтингом WMRA.

У піренейських горах на учасників чекатиме також 12-кілометрова дистанція (11,933 км) та трохи більше 1000 метрів набору (1,028). При цьому стартуватимуть спортсмени на висоті 1515 метрів над рівнем моря, а святкуватимуть фініш на висоті 2430 метрів.

 

23 червня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів