Москаль: «Країна скочується до екстремізму і ксенофобії – це дуже тривожний сигнал!»

Москаль: «Країна скочується до екстремізму і ксенофобії – це дуже тривожний сигнал!»
Голова Закарпатської ОДА прокоментував напад на закарпатських ромів у Львові, в результаті якого вбито людину

 

– Учорашній напад на ромське поселення на околиці Львова, в результаті якого один ром убитий і ще четверо важко поранені (усі мешканці Закарпаття), свідчить, що країна скочується до екстремізму, – заявляє Геннадій Москаль. – А той факт що подібні напади на ромські табори відбуваються регулярно і в різних куточках країни, наводить паралелі з нацистською Німеччиною – тоді члени воєнізованих і напівлегальних організацій так само громили ромські поселення і виглядали в очах великої частини суспільства захисниками арійської нації. Різниця між тодішньою Німеччиною й теперішньою Україною в тому, що в нас такі погроми влада не підбурює. Водночас правоохоронні органи бездіють, а певна частина суспільства сприймає ці факти з мовчазною згодою. І це дуже тривожний сигнал!

На Закарпатті проживає 50 відсотків усіх ромів України, і ми єдині в Україні відзначаємо Міжнародний день ромів на офіційному рівні. Не кажемо, що з ромами немає проблем, але вирішуємо їх шляхом інтеграції ромів у суспільство, а не погромами, побиттям (у тому числі маленьких дітей) чи вбивствами. Якщо ми обрали шлях у Європу, то мусимо вирішувати етнічні питання по-європейськи, у тому числі і з залученням правоохоронних органів, де це необхідно. А ксенофобія – це прямий шлях до ізоляції України.

moskal.in.ua

Нагадаємо, вночі з суботи на неділю на околиці Львова невідомі особи напали на табір ромів із Закарпаття: 1 загиблий, 4 поранених.

 

24 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів