Як виглядатиме "Жива вода" в Ужгороді після реконструкції

Як виглядатиме "Жива вода" в Ужгороді після реконструкції
На черговому засіданні консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Закарпатській ОДА розглянили питання реконструкції аптеки "Жива вода", що в Ужгороді на площі перед будівлею Державного казначейства.

 

За попередньою інформацією, власник пекарні "Дік" створить тут сучасний заклад з магазином, їдальнею та оглядовим майданчиком.

Автор проекту – Слава Семен, засновник The One Architectural Lab.

— Один з небагатьох позитивних прикладів появи сучасної архітектури в історичному середовищі реконструкція колишньої "Живої води". Для Ужгорода це рідкість, бо зазвичай у нас будують псевдоісторичні об'єкти з недолугою пінопластовою ліпниною з "Епіцентру" або ж під час реконструкції надбудовують кілька поверхів. Рецепт для можливості появи сучасної архітектури в історичному середовищі досить простий — нові об'єкти повинні бути делікатно вписані в простір та співмасштабними з оточенням пропорціями та об'ємами; відповідати висотності існуючої забудови; не порушувати панорамних виглядів середовища та не заважати видовому розкриттю пам'яток; має бути значна увага до матеріалів. Нові будівлі в історичному середовищі повинні бути сучасними — відповідати духу часу, бути втіленням актуальних архітектурних тенденцій та будівельних технологій XXI століття. Нове будівництво не повинне прикидатися старою будівлею, нівелюючи тим самим цінність автентичних об'єктів культурної спадщини. Все це зафіксовано у міжнародних пам'яткоохоронних документах — починаючи від Венеціанської хартії 1964 року та закінчуючи Віденським меморандумом 2005 року, — кажуть у Save Uzhhorod.

Varosh

 

24 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів