Маленькій Соломії з Ужгорода провели швидку й безболісну операцію за допомогою радіочастотного аблятора

Маленькій Соломії з Ужгорода провели швидку й безболісну операцію за допомогою радіочастотного аблятора
До речі, — вперше на Закарпатті.

 

Клініка «Діамед», Мукачівська дитяча обласна лікарня разом зі словацькими колегами започаткували спільний проект співпраці. І вже разом провели першу операцію із видалення аденоїдів у 6-ти річної дівчинки з Ужгорода. Такі операції – одні з найчастіших у ЛОР-практиці. А зараз є можливість проводити їх за допомогою сучасної апаратури. Для шестирічної Соломійки великі аденоїди та збільшені піднебінні мигдалики створювали чимало клопотів. Вона не могла добре дихати та чути. Якби мама вчасно не помітила проблем, у Соломійки могли виникнути набагато більші проблеми.

Батько дитини розповідає, що клініку «Діамед» їм порекомендували друзі. А тому не хвилюється і повністю довірився лікарям. Тим паче, що операцію проводять за допомогою радіочастотного аблятора. Прилад вважають одним із найкращих електрохірургічних маніпулятрів, тому що під час операції нема кровотечі, рубців, швидка реабілітація. У Європі за таким методом оперують давно. На Закарпатті нині – вперше. І зараз поки що «Діамед» – єдина клініка, де впровадили цю технологію.

До прикладу, тільки у Словаччині оперують радіочастотним аблятором вже майже 15 років. Один з лікарів країни приїхав до Ужгорода брати участь в операції та ділитися своїм досвідом. Каже – сподівається на довготривалу співпрацю.

Як пояснюють медики, діток з такими ж проблемами, як у нашої Соломійки, немало. Додають, що зайвого в організмі нема. Та коли тканини перестають виконувати свої функції й навпаки створюють проблем, варто діяти. А тому видалення аденоїдів та мигдаликів – це одна із найбільш частих операцій в ЛОР-практиці дітей.

Нині на лікарів чекають ще 5-ть операцій уже за новими методами. І не лише для дітей. Це означає, що спектр діагностико-лікувальних можливостей клініки стає ще більшим та дає можливість громадськості отримувати насправді якісні медичні послуги. Тим, хто хоче отримати консультацію у одного з кращих хірургів-ЛОРів Східної Європи, який також раз в місяць буде проводити операції, та загалом отримати послуги у клініці високого рівня, варто звертатися до «Діамед», кажуть лікарі .

Джерело: M-Studio

 

25 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів