Кількадесят людей зібралися під стінами Закарпатської ОДА на акцію “Я проти расизму”

Кількадесят людей зібралися під стінами Закарпатської ОДА на акцію “Я проти расизму”
Так вони відреагували на погром ромського тимчасового табору у Львові, під час якого загинув 23-річний чоловік, а кілька людей, в тому числі дитина, зазнали поранень, повідомив кореспондентові Укрінформу організатор акції, депутат Ужгородської міськради від ромської громади Мирослав Горват.

 

“Кількадесят людей зібралися під стінами Закарпатської ОДА на площі Народній в Ужгороді на акцію “Я проти расизму”. Люди прийшли із роздрукованими гаслами “Ні расизму” різними мовами, говорили про однакові права ромів та інших націй в Україні і закликали засудити прояви расизму у суспільстві.

Заклик від ромів Закарпаття пролунав на адресу центральної влади в Україні та європейських організацій.

“Це дуже тривожно, коли в Україні убили людину тільки через те, що вона є ромом,” - сказав Горват.

За його словами, акція об'єднала чоловіків, жінок та молодь з ромської громади Закарпаття.

Напередодні  Горват  відвідав родичів вбитого  рома. За його словами,  вони живуть  у  селі Баркасово в Мукачівському районі Закарпаття.  Тут  хлопець закінчив школу та регулярно їздив на заробітки до великих українських міст. Останній раз поїхав у Львів, де заробляв збором металу.

«Мені розповіли, як вбивали хлопця, - сказав Горват. - Його пирнули ножем та тягнули ніж вгору, випустили кишки».

«Роми Закарпаття переживають дуже важкі часи. Ми ніколи не відчували такого жаху, що нас нема кому захистити. Вчора нас гнали, били, а сьогодні ріжуть та вбивають».- зазначив Горват. 

Як раніше повідомляв Укрінформ, учора у Львові молодики в балаклавах з ультраправого угруповання “Твереза і зла молодь” розгромили ромський табір. Під час нападу в таборі перебували 10 дорослих та 4 дітей, усі родом із Закарпаття. Внаслідок нападу один молодий ром загинув, кілька людей, в тому числі дитина, отримали поранення. Нападникам наразі оголошено підозру, усіх вісьмох молодиків затримала поліція. Знайдено також організатора нападу. Нападникам - від 16 до 20 років. Усі львівяни.

ukrinform.ua Відео: Мирослав Горват, Фейсбук

Напад на ромів у Львові: стан пораненого юнака-закарпатця покращився

У Львові з ножами напали на табір ромів із Закарпаття: 1 загиблий, 4 поранених 

 

25 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів