Відбулося загальноміське свято вручення медалей ужгородським випускникам (ФОТО)

Відбулося загальноміське свято вручення медалей ужгородським випускникам (ФОТО)
Сьогодні в Ужгороді урочисто вітали найкращих випускників шкіл міста 2018 року. Святкування, під час якого вручили золоті та срібні медалі, відбулося у великому залі Закарпатської обласної філармонії. Золотих та срібних медалістів поздоровили Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міської ради Андріана Габор, начальник управління освіти Ужгородської міської ради Марина Пуківська, заступник начальника управління освіти Наталія Мухомедьянова.

 

«Ви – гордість нашого міста, батьків та вчителів. Пишаємося вами, – сказав у вітальному слові міський голова Богдан Андріїв. - Попереду у вас – доросле самостійне життя, ставте перед собою цілі, ніколи не зупиняйтеся на досягнутому, вірте – і у вас все вдасться. Однак де б ви не продовжили навчання – в Україні чи за кордоном, завжди пам’ятайте: ви – випускники ужгородських шкіл, ніколи не забувайте про своїх учителів, навідуйтесь у рідні навчальні заклади». Богдан Євстафійович також подякував керівникам шкіл, педагогам, батькам, які докладали зусиль, щоб діти змогли показати високі успіхи у навчанні.

Звернулася до випускників і начальник управління освіти Марина Пуківська: «Шановні випускники! Ви отримали свій перший важливий документ про освіту. Попереду на вас чекає багато відкриттів і я бажаю вам не боятися труднощів, які зустрічатимуться шляху. Упевнено йдіть до поставленої мети, завжди залишайтеся кращими з кращих як для своїх батьків, так і для вчителів. Натхнення вам у всіх справах, які б ви не розпочинали».

 

Від імені всіх ужгородських випускників зі сцени виступив учень УЗОШ №15 Віталій Ганулич. «11 років тому мої батьки та батьки всіх присутніх у залі випускників привели нас до школи. Ми стали учнями, дізналися багато цікавого, познайомили з новими людьми, які спочатку стали однокласниками, а далі – друзями. Протягом усього цього часу вчителі підтримували нас, допомагали, коли виникали труднощі, за що їм величезне спасибі. Дякую вчителям за те, що дали знання, поділилися багатим досвідом та заклали фундамент для нашого подальшого розвитку. Саме завдяки праці цих людей сьогодні тут нагороджують кращих учнів за успіхи у навчанні», – сказав Віталій та привітав усіх випускників із успішним завершенням навчання. Любов Попович, директор Лінгвістичної гімназії імені Т.Г.Шевченка, де цьогоріч найбільше медалістів, поділилася секретом успіху. За її словами, це – спільна титанічна праця педагога та учня.

Отож, цьогоріч ужгородські школи закінчили із золотими та срібними медалями 65 випускників: 48 – отримали «золото», 17 – «срібло». Найбільше медалістів у Лінгвістичній гімназії імені Т.Г.Шевченка – 23, із них 13 золотих медалістів, 10 – срібних; 11 медалістів (9 золотих та 2 срібних) – у Класичній гімназії; 7 – у ЗОШ №15 (6 – золотих та 1 срібна); шестеро медалістів – 4 золотих та 2 срібних – закінчили Ужгородську спеціалізовану школу І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням англійської мови; п’ятьох золотих медалістів має Ужгородська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №5 із поглибленим вивченням іноземних мов; чотирьох золотих медалістів – ЗОШ №8; трьох – 2 золотих та 1 срібного виховали вчителі Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №20 – ліцею «Лідер»; двох золотих медалістів має Ужгородська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №2 з поглибленим вивченням окремих предметів, по одному золотому медалісту у ЗОШ І-ІІІ ст. №6, ЗОШ І-ІІІ ст. №9 та ЗОШ І-ІІІ ст. №10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора, одного срібного медаліста має багатопрофільний ліцей «Інтелект»-ЗОШ І-ІІІ ст. №11.

За традицією, щоб пам'ять про кращих учнів залишилася не тільки у серцях вчителів, школярів, у стінах школи, але і в Ужгороді, щоб вони знали, що ними пишається місто, міський голова Богдан Андріїв та начальник управління освіти Марина Пуківська засвідчили імена випускників-медалістів у Золотому літописі – Книзі шани за особливі успіхи у навчанні.

Після вручення медалей випускникам також нагородили переможців ІV (підсумкового) етапу ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка. Грамоти міського голови та подарунки отримали Олександра Соломка - учениця 2(6) класу Лінгвістичної гімназії ім.Т.Г.Шевченка, Анна Бельчикова - учениця 1(5) класу Лінгвістичної гімназії ім.Т.Г.Шевченка та Вероніка Хланта - учениця Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6.

Завершив урочистості святковий концерт.

 

25 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів