Ужгородська міська рада вирішила створити житловий фонд соціального призначення

Ужгородська міська рада вирішила створити житловий фонд соціального призначення
Для забезпечення реалізації державної політики з питань формування і утримання житлового фонду соціального призначення та забезпечення конституційного права соціально незахищених верств населення Ужгорода на отримання житла міська рада вирішила створити житловий фонд соціального призначення та затвердити Порядок взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку, зняття з нього та надання соціального житлового фонду для осіб, які потребують соціального захисту. За відповідний проект рішення проголосували більшість присутніх у залі депутатів.

 

Відповідно до проекту рішення, департамент міського господарства має вносити пропозиції щодо включення житлових приміщень до житлового фонду соціального призначення з урахуванням необхідності проведення їх капітального ремонту, реконструкції, переобладнання нежилих будинків у житлові для затвердження рішенням виконавчого комітету міської ради; здійснювати контроль за використанням соціального житла, організовувати його належне обслуговування.

Відділ обліку, розподілу та приватизації житла департаменту міського господарства міської ради вестиме соціальний квартирний облік громадян.

Оцінна комісія з визначення вартості майна громадян, які бажають стати на соціальний квартирний облік, перебувають на такому обліку та користуються соціальним майном щорічно проводитиме моніторинг сукупного доходу громадян, які перебувають на соціальному квартирному обліку або вже отримали житло.

Ужгородський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повинен надавати допомогу громадянам або уповноваженим ним особам у підготовці заяв про взяття на соціальний квартирний облік та збиранні документів, що подаються до неї, а також документів для підтвердження права на отримання соціального житла.

 

 

26 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів