Як Закарпатські підприємства торгують з країнами Євросоюзу

Як Закарпатські підприємства торгують з країнами Євросоюзу
Зовнішньоторговельні операції з товарами протягом січня – квітня Закарпаття здійснювало з партнерами із 105 країн світу. Експорт порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на третину і становив майже 570 млн. доларів. Імпорт склав 514 млн. та збільшився на 29,5% порівняно з минулорічними показниками цього періоду. Про це під час брифінгу в прес-центрі ОДА поінформували керівники головного управління статистики в Закарпатській області – Галина Гриник та Валерій Онофрій.

 

Підприємства області нарощують експорт та імпорт товарів з Євросоюзом. Частка країн ЄС збільшилась і становила в експорті 95,8%, в імпорті – 62,3% (у січні–квітні 2017р – 89,7% та 59,8% відповідно). Торгівля з країнами СНД становить в експорті та імпорті лише 0,5% та 0,6% відповідно.

Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн ЄС здійснювалися до країн-сусідів Закарпаття, Німеччини та Австрії, водночас найбільші надходження –  з сусідніх країн, Німеччини, Чехії та Італії.

Протягом останніх років основні позиції експорту та імпорту залишились майже незмінними, зазначають фахівці. Торгівля ведеться переважно машинами, обладнанням та механізмами, текстильними та полімерними матеріалами, виробами з деревини.

З початку року, за даними статистики, в область надійшло іноземної давальницької сировини на 393 млн. доларів, що становить три чверті загального обсягу імпорту області, здебільшого з сусідніх країн, а також Китаю, Німеччини, Італії. Основні ж споживачі готової продукції, виготовленої з давальницької сировини – сусідні країни, а також Німеччина та  Австрія.

За обсягами експорту товарів, згідно із статистичними даними, Закарпаття займає дев’яте місце в країні

по імпорту – сьоме (3% загального обсягу імпорту товарів України).

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

26 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів