Повнолітньому організатору нападу на ромів-закарпатців у місті Лева загрожує довічне ув’язнення

Повнолітньому організатору нападу на ромів-закарпатців у місті Лева загрожує довічне ув’язнення
Нагадаємо, напередодні, 25 червня, Пустомитівський суд обрав для двох неповнолітніх віком 16 та 17 років, причетних до нападу на табір, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

 

Правоохоронці повідомили про підозру 20-річному організатору нападу на табір ромів на околиці Львова.

Про це повідомляє Національна поліція.

"Організатору нападу, 20-річному львів’янину, правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченому п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання - позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

У поліції також нагадали, що 25 червня Пустомитівський суд обрав для двох неповнолітніх віком 16 та 17 років, причетних до нападу на табір, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

У вівторок, 26 червня, відбудеться судове засідання, під час якого буде обрано міру запобіжного заходу для інших підозрюваних у скоєнні цього злочину.

Як повідомлялося, 23 червня близько опівночі у Львові група підлітків напала на тимчасове поселення представників ромської національності. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Правоохоронці затримали вже 14 осіб за напад на табір ромів у Львові. Наразі про підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання - позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Окрім того були відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) та ч.1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей – від трьох до семи років позбавлення волі. Досудове розслідування триває, повідомляє Укрінформ.

Напад на табір закарпатських ромів у Львові: поліція встановила 14 підозрюваних

 

26 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів