Влада України має жорстко покарати винних у смерті рома із Закарпаття

Влада України має жорстко покарати винних у смерті рома із Закарпаття
Влада повинна притягнути до відповідальності винних у нападі на табір закрапатських ромів у Львові та не допустити повторення подібних інцидентів у майбутньому.

 

Про це заявила у вівторок уповноважений Федерального уряду Німеччини з політики в області прав людини і гуманітарної допомоги Бербель Кофлер.

«Украй важливо, щоб українська влада і суди повністю розслідували цей жахливий акт і покарали винних; захист прав людини і, отже, захист меншин мають для нас первинне значення», - заявила Кофлер.

За її словами, цей жорстокий акт показує, що ставлення до найбільшої етнічної меншості в деяких частинах європейського суспільства як і раніше характеризується ізоляцією, нетерпимістю і насильством, і з цим не можна миритися. «До релігійних, етнічних і культурних меншин слід ставитися з повагою, вони повинні мати можливість жити безпечно», - підкреслила омбудсмен. 

Як повідомлялося, 23 червня близько півночі у Львові група підлітків напала на тимчасове поселення представників ромської національності. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще чотири людини - 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка - отримали тілесні ушкодження.

Працівники правоохоронних органів затримали вже 14 сіб за напад на табір ромів у Львові. На даний момент про підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Крім того, оголошено про підозру 20-річному організаторові нападу на табір ромів на околиці Львова, якому загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, повідомляє Укрінформ.

 

26 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів