Ввезенню контрабандного товару з ЄС в Закарпаття — червоне світло!

Ввезенню контрабандного товару з ЄС в Закарпаття — червоне світло!
Оперативними працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області, спільно з співробітниками Закарпатської митниці ДФС за результатами здійсненої аналітично-пошокової роботи та вжитих попереджувальних заходів виявлено та припинено ввезення на митну територію України товарів за документами, які містять неправдиві відомості.

 

Так, у зону діяльності митного посту «Тиса» заїхав вантажний автомобіль Volkswagen Crafter з причепом, який перевозив товар – 40 відер «фармацевтичної субстанції-Гліцин», вагою 2240 кг та вартістю, згідно з поданими до митного контролю водієм документів, 94 000 Євро.

Продавцем вказаного товару було підприємство, зареєстроване в Нідерландах, відправником – іноземне підприємство зі Словенії, а отримувачем – українське ПАТ в м. Київ.

Однак, під час опрацювання товаросупровідних документів, в папці водія, яка знаходилась в салоні автомобіля, були виявлені інвойси, які не подавались водієм до митного контролю.

Згідно з виявленими документами, продавцем товару є одне з іноземних підприємств Словенії, покупцем вказано іноземне підприємство в ОАЕ, отримувачем – українське ПАТ, а загальна вартість вищевказаного товару становить 28 400 Євро, що на 65 600 Євро менше, ніж в інвойсі, поданому до митного контролю.

Таким чином, громадянин України перемістив через митний кордон України товари, з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві дані щодо митної вартості товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статтею 483 Митного кодексу України.

Згідно з протоколом, на підставі статті 511 МКУ вилучено «фармацевтичну субстанцію-Гліцин», вагою 2240 кг та вартістю 865 415 грн.

23.06.2018 працівниками Закарпатської митниці ДФС, за інформацією працівників УЗЕ в Закарпатській області на порушника було складено відповідний протокол за ознаками порушення митних правил передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

На даний час вживаються заходи щодо направлення вказаних матеріалів до органу досудового розслідування для внесення відомостей до Єдиний реєстру досудових розслідувань.

Cайт ГУ Нацполіції України у Закарпатській області

 

26 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів