Юристи-міжнародники УжНУ взяли участь у міжнародній науковій конференції Української асоціації міжнародного права

Юристи-міжнародники УжНУ взяли участь у міжнародній науковій конференції Української асоціації міжнародного права
Завідувача кафедри міжнародного права УжНУ Георгія Диниса серед інших учасників форуму нагороджено пам’ятною медаллю за значний внесок у розвиток науки і практики міжнародного права

 

22 червня в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка відбулася міжнародна конференція «Розвиток науки і практики міжнародного права», приурочена до 25-річчя Української асоціації міжнародного права, та міжнародно-правові читання, присвячені пам’яті видатного українського юриста, науковця, політика Олександра Задорожнього. У форумі взяли участь і представники УжНУ, зокрема завкафедри міжнародного права, професор Георгій Динис та студенти-міжнародники юридичного факультету, які перебувають на виробничій практиці у Міністерстві закордонних справ України.

Під час заходу було обговорено низку актуальних питань щодо проблем міжнародного права (МП), зокрема пов’язаних з агресією Російської Федерації та збройним конфліктом на території України, зверненням України до міжнародних судових установ, станом розвитку вітчизняної науки міжнародного права, правових проблем входження України у євроатлантичний простір та інших важливих аспектів МП.

Учасниками конференції стали такі відомі правники, науковці, дипломати, як Голова Конституційного Суду Литовської Республіки професор Д. Жалімас, Голова Конституційного Суду України С. Шевчук, заступник глави Адміністрації Президента України О.Філатов, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України С. Козьяков, заступник міністра закордонних справ України О. Зеркаль, а також суддя Конституційного Суду професор В. Лемак.

Запам’яталися цікаві наукові доповіді провідних учених України: «Наука міжнародного права незалежної України» академіка, президента Української асоціації міжнародного права В. Г. Буткевича; «Угода про Асоціацію України з ЄС і невизнані території» професора В. І. Муравйова; «У пошуках місця для міжнародного та європейського права: обов’язки Конституційного Суду» професора, Голови Конституційного Суду Литовської Республіки Д. Жалімаса; «Розвиток науки міжнародного приватного права в сучасній Україні» професора А. С. Довгерт та доцента В. Я. Калакура й інші не менш цікаві виступи.

Георгій Динис зі студентами юрфаку УжНУ

На завершення відбулося нагородження групи вчених, дипломатів пам’ятною медаллю за значний внесок у розвиток науки і практики міжнародного права та з нагоди 25-річчя Української асоціації міжнародного права. Приємно відзначити, що серед нагороджених і завідувач кафедри міжнародного права УжНУ Георгій Динис.

До слова, студенти-міжнародники вже не вперше відвідують конференції Української асоціації міжнародного права, адже вважають участь у таких заходах украй важливою для свого професійного зростання.

За інформацією студентки спеціальності «Міжнародне право» юридичного факультету УжНУ

Яни Буковецької

 

26 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів