Випускники Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі створили унікальні дипломні роботи

Випускники Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі створили унікальні дипломні роботи
23 червня 2018-го року у виставковій залі Закарпатського музею архітектури та побуту відбувся публічний захист дипломних робіт випускників Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі.

 

Свої твори представили 59 студентів навчального закладу, які навчалися за спеціальностями «Образотворче мистецтво», «Дизайн» та «Декоративно-прикладне мистецтво».

На захисті випускники презентували живопис, графічні твори, художню кераміку, вироби з дерева та металу з використанням різних технік. Представлені роботи вразили своєю різноманітністю та креативним підходом. Образотворче мистецтво здебільшого представляє олійний живопис. Жанрове розмаїття багате: є пейзажі, натюрморти, портрети. Тематика також різна: жанрові сцени із народного життя, історичні та сакральні композиції тощо.

Випускники представили оригінальні керамічні та дерев’яні вироби декоративно-ужиткового мистецтва. Деякі роботи утворюють цілісні композиції, як-от декоративне панно з керамічної плитки для оформлення фойє дитячої лікарні.

Дизайнери підготували авторську книжкову графіку, серію листівок на соціальну тематику, настільну гру, календарі та навіть спеціальний додаток для смартфонів.

Представили екзаменаторам та відвідувачам й оригінально розроблений дизайн інтер’єру – зокрема, сучасної бібліотеки та ресторану молекулярної кухні.

Студенти працювали над своїми проектами останні півроку. «Кожен випускник створив по-своєму унікальний твір, у всіх є свої творчі знахідки й досягнення, тож оцінювати роботи важко. Основний висновок, який можна сміливо зробити, – наші випускники тримають гідний творчий рівень. І це головне», – зауважив викладач Ужгородського коледжу мистецтв Михайло Ходанич.

Захист дипломних робіт випускників Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі тривав до 25 червня 2018 року.

Денис Фазекаш, Культурно-мистецька фундація BrovdiArt

Фото: Наталія Павлик

 

27 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів