Закарпатські єгері шукають біля Кам’янського ще одного дикого вепра

Закарпатські єгері шукають біля Кам’янського ще одного дикого вепра
Місцеві підозрюють, що він також може бути заражений АЧС, як і його мертвий "побратим", якого знайшли 17 червня в урочищі Китерів неподалік села Кам’янське.

 

Епізоотична ситуація з африканською чумою свиней на Іршавщині під контролем. Принаймні, так запевняють працівники продспоживслужби району.

Нагадаємо, виявили тушу дикого кабана 17 червня неподалік с. Кам’янське в урочищі Китерів. Після лабораторного підтвердження діагнозу АЧС у трикілометровій зоні з 21 червня ввели карантин. А територія до 10 кілометрів, куди входять 4 населені пункти – села Камянське, Хмільник, Воловияця і Богаревиця, під наглядом фахівців. Наразі жодного випадку інфікування тварин тут не зафіксовано.

Нагадаємо, в урочищі Китерів неподалік села Кам’янське 17 червня місцевий єгер під час обходу мисливських угідь біля залізниці виявив тушу дикого кабана. У Держпродспоживслужбі діагноз підтвердили. Щодня місцеві єгері обходять території у зоні ризику – населені пункти для епізотичного обстеження дворогосподарствта мисливські угіддя, адже ще один дикий кабан живе у цих лісах.

Джерело: М-Студіо

 

27 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів