Природні дива для Ужгорода вже стали майже буднями!

Природні дива для Ужгорода вже стали майже буднями!
Біля одного з приватних будинків на вулиці Вузькій в Ужгороді вдруге зацвіла магнолія. На ній декілька бутонів, які розквітли, інші – ще лише готуються до цвітіння.

 

Цей рік багатий на природні дива: то в кінці червні на Закарпатті в горах сніг випав, то в Ужгороді посеред літа зацвітала магнолія. Такі аномалії для нашого краю вже не рідкість. Диво природи стало вже майже звичною річчю.

Зазвичай магнолії цвітуть у квітні-травні, але зараз пори року для рослин перемішалися, адже і зима, і весна, і літо у цьому році нетипові.

Саме так пояснюють біологи цвітіння магнолій не в сезон.

За їхніми словами, таке цвітіння як плодових, так і декоративних дерев пов’язане з різкими перепадами температурного режиму і високою вологістю. Його може спровокувати, скажімо, тривалий період засухи, після якого випадають сильні дощі. І тоді у дерев ніби відкривається друге дихання. Починають розвиватися молоді бруньки, з’являється цвіт. Хоча зацвітають не всі бутони, а лише найактивніші. Останні роки почали хворіти каштани, на них рано сохне та опадає листя. І хоча їхнє коріння вже не отримує поживних речовин, дерева деякий час все ще мають певний запас енергії, яку їм нікуди дівати. Тому вони теж можуть зацвісти.

Джерело: zakarpatpost.net

 

28 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів