QR-коди та автоматизована система видачі дозволів: Які зміни варто чекати вантажним перевізникам?

QR-коди та автоматизована система видачі дозволів: Які зміни варто чекати вантажним перевізникам?
Вітчизняну галузь міжнародних автомобільних вантажних перевезень очікують зміни. Зокрема, у питанні видачі та контролю спеціальних дозволів на перевезення вантажів закордоном.

 

Про це повідомив народний депутат України Роберт Горват, посилаючись на отриману із Міністерства інфраструктури України інформацію.

«[…]у Мінінфраструктури нас запевнили, що тестова програма для електронного розподілу дозволів буде впроваджена уже в першій половині липня. Планується також запуск автоматизованої системи видачі та обліку дозволів, використання бланків зі спеціальними QR- та бар-кодами», - повідомив Горват.

За словами парламентаря, ситуація із дозволами на міжнародні автомобільні перевезення все ще залишається складною.

«Думаю, ні для кого не є таємницею, що ситуація з видачею та обліком дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення в Україні бажає бути кращою. Існують складнощі з розподілом дозволів, бракує об’єктивної інформації про фактичний перетин кордону перевізниками, періодично дозволи у країні просто закінчуються, блокуючи роботу усієї галузі».

Горват стверджує, що він разом із коллегами по парламенту Василем Петьовкою та Валерієм Лунченком уже не перший місяць поспіль відслідковуює стан справ у цій сфері. Зокрема, у численних зверненнях до Мінінфраструктри нардепи раніше вже пропонували, в тому числі, і варіанти вирішення проблеми, розроблені разом із представниками Асоціації міжнародних автомобільних перевізників (АсМАП). Серед пропозицій, зокрема, згадувалися і ті ж QR-коди та запуск автоматизованих систем видачі та обліку дозволів.

«Радий бачити, що наші з АсМАП пропозиції були почуті. Сподіваюся, розпочата робота вже незабаром принесе перші позитивні результати, допоможе стабілізувати ситуацію у сфері міжнародних автомобільних перевезень, прибрати корупційні ризики та налагодити прозору та ефективну роботу перевізників.

Прес-служба народного депутата України Роберта Горвата

 

28 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів