Діти Сходу та Заходу написали п'єси, які трансформувалися у вистави

Діти Сходу та Заходу написали п'єси, які трансформувалися у вистави
Кілька днів тому хлопці з Чопа (Закарпаття) та Авдіївки (Донбас) приїхали до столиці України, де під керівництвом професійних драматургів вже встигли написати п'єси, які зараз перетворюють в спектаклі.

 

У студії побувала актриса Катерина Вишнева, Назар Чолавін з Чопа - він і ще двоє хлопців писали п'єсу про проблеми в родині, а також Настя Зикова з Авдіївки - з співавтором вони написали п'єсу про те, як брат і сестра ділять майно. Зараз професійна команда режисерів, художників і акторів працюють над виставою за цими текстами.

Актриса Катерина Вишнева вже третій рік бере участь в проекті:

«Це дуже цікаво і дуже крутий досвід - як для професійних акторів, так і в принципі для будь-якої людини. Ти така все прекрасна і професійна актриса, але коли стикаєшся з темами, які дійсно цікаві дітям - а не які ти думала, що цікаві - ці два полюси не сходяться, ти розумієш, наскільки ти була неправа. Для тебе з якоюсь іншого боку відкривається світ, і ти думаєш: вау, круто! Ти усвідомлюєш, що за цими хлопцями твоє майбутнє - років через 10-20 вони-то будуть рулити. Від цього стає дуже приємно, тому що розумієш: а непогане нас майбутнє чекає! Моє завдання - втілити, зіграти, передати, бути для них тими устами, руками і обличчям, які передадуть це глядачеві».

Уже незабаром - 3 липня в 19:00 в Великому залі Національної музичної академії імені П.І. Чайковського відбудеться прем'єра вистав за творами підлітків. На сцені покажуть десять п'єс, які написали в міні-командах 20 хлопців.

Слухайте повну версію розмови у прикріпленому звуковому файлі.

Джерело: Громадське радіо

 

29 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів