Керівний художник-рекордсмен мешкає в Ужгороді

Керівний художник-рекордсмен мешкає в Ужгороді
В одній з найчисельніших місцевих організацій Національної спілки художників України – Закарпатській обласній – на цьому тижні відбулися звітно-виборні збори та вибори нового голови на наступні чотири роки. Вшосте поспіль Закарпатську обласну організацію очолюватиме народний художник України, член-кореспондент Національної Академії мистецтв України Борис Кузьма.

 

За його кандидатуру, яка була висунута на безальтернативній основі, проголосувало 72 з присутніх на зборах колег по мистецькому цеху, протии - 6. 

Вперше на посаду очільника облорганізації закарпатських художників Бориса Кузьму було обрано у квітні 1999 року, а це - вже 19-й рік його головування. До нього найдовше ЗО НСХУ очолював народний художник УРСР Антон Кашшай  – з 1961 по 1976 рік.

Загалом  Закарпатська обласна організація Національної Спілки художників України налічує 109 художників, серед яких  переважають живописці, семеро носять звання «Народний художник України», 21 - «Заслужений художник України», двоє стали лауреатами Національної премії ім. Т. Шевченка.

Василь Ільницький, Ужгород, День

Фото автора

 

30 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів