Чи дочекається інвестицій депресивна гірська Воловеччина?

Чи дочекається інвестицій депресивна гірська Воловеччина?
Один з гірських районів Закарпаття – Воловецький – депресивний, адже постійно дотується, люди не мають робочих місць, тому масово виїжджають на заробітки, а ті, хто залишився, не бачить перспективи. Для розвитку району потрібні інвестиції.

 

Вже поступили і конкретні пропозиції, проте вони лише на стадії обговорення. Зокрема, від гори Темнатик, що біля райцентру, інвестор пропонує розмістити 12-14 вітряків та 2 трансформаторні підстанції вздовж Боржавського хребта, загальною потужністю 120 мегаватт. Якщо науковці дадуть «добро» на встановлення вітряків, наступний етап – громадські обговорення. Частина мешканців Воловеччини вже висловлюється проти вітряків.

Інша інвестиційна пропозиція – вкласти гроші у розвиток сонячної енергетики. Наразі для розміщення сонячних панелей розглядаються гірські схили поблизу села Верхні Ворота. Місцеві жителі цю ідею сприймають краще, але насправді знайти необхідну площу для розміщення сонячної електростанції досить проблематично.

Районна влада підтримує ініціативи інвесторів, аргументують: це сприятиме розвитку Воловеччини. Чи вдасться реалізувати проекти та що це дасть жителям району, покаже час.

Джерело: М-Студіо

 

30 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів