Землі біля державного кордону мають належати виключно державі, а не приватним особам чи ОТГ

Землі біля державного кордону мають належати виключно державі, а не приватним особам чи ОТГ
Верховна Рада України повинна прискорити ухвалення закону, який створить належні умови для інженерно-технічного облаштування державного кордону України із суміжними державами. Про це під час засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та комітетів парламенту заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

 

За словами Пацкана, Рахункова палата провела контрольний захід щодо перевірки ефективного витрачання коштів при реалізації проекту «Стіна» з облаштування державного кордону України. «І про результати ми обов’язково повідомимо парламент та громадськість», - наголосив Голова Рахункової палати.

За словами Валерія Пацкана, аудит, проведений Рахунковою палатою, показав, що іноді немає можливості облаштувати державний кордон через те, що низка земельних ділянок знаходяться в приватній власності чи власності ОТГ, або використовуються якимись державними органами. Водночас, підкреслив він, в даному випадку йдеться про національну безпеку і тому це питання потребує якомога швидшого врегулювання.

Голова Рахункової палати нагадав, що в парламенті вже зареєстрований відповідний проект закону 6777. «Законопроект говорить виключно про те, що землі, які знаходяться біля державного кордону, мають належати українській державі. Ну не можуть наші землі належати нікому, крім громади України», - наголосив Валерій Пацкан.

Голова Рахункової палати звернувся до керівників фракцій та профільного комітету з проханням якомога швидше опрацювати та ухвалити відповідний проект закону. «Це дасть можливість посилити захист державного кордону. Це - національна безпека як східного, так і західного кордонів», - підкреслив Валерій Пацкан.

Законопроект 6777 передбачає внесення змін до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Закону України «Про державний кордон України». Ними пропонується визначити розміри земельних ділянок, які надаються органам Державної прикордонної служби України для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури завширшки не менш ніж 50 метрів, а також звільнення цих органів у зв’язку із цим від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Управління інформаційної політики Рахункової палати

 

02 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів