Скільки наїздять закарпатські пільговики за 120 гривень на місяць

Скільки наїздять закарпатські пільговики за 120 гривень на місяць
За проїзд платити, а кошти на відшкодування отримувати на руки пропонують у Кабміні органам місцевого самоврядування. Обласні чиновники вже прорахували суму відшкодувань.

 

Ще в березні парламент дозволив органам місцевого самоврядування поступово вводити систему монетизації пільг. Розпочали з перевезень. Згідно з постановою, обласні адміністрації мали визначити розмір готівкової виплати для пільговиків у всіх видах транспорту. В 4 рази більше відшкодування отримуватимуть громадяни з обмеженими фізичними можливостями.

Жителі Ужгорода кажуть, сама процедура монетизації – хороша ідея, однак що таке 120 гривень на місяць, коли проїзд в Ужгороді вартує 5 гривень? Тим часом в управлінні соцзахисту населення кажуть: не встигли в ОДА подати розрахунки, як вже підписані зміни до розпорядження. Однак монетизація на перевезення пільговиків – це рішення на вибір. Органи місцевого самоврядування мають право обирати, чи повертати пільговикам кошти на руки, чи далі возити безкоштовно. Такі рішення мають приймати з урахуванням громадських обговорень.

За матеріалами М-студіо

 

03 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів