Головні герої картин учасниці "Срібного мольберту" – "молоді люди, які самостійно вибирають свій шлях"

Головні герої картин учасниці "Срібного мольберту" – "молоді люди, які самостійно вибирають свій шлях"
Учасниця ужгородського конкурсу «Срібний мольберт» харків’янка Анастасія Худякова привезла одеському глядачу близько чотирьох десятків творів, написаних упродовж останніх років.

 

Поспілкуватися з художницею через картини, спробувати зрозуміти її натуру, відчути настрої випала нагода відвідувачам виставки «Монологи Анастасії Худякової». Експозиція, що відкрилася 29 червня 2018 року, розміщена у виставковій залі Музею образотворчих мистецтв ім. О. Білого в м. Чорноморськ.

Учасниця конкурсу «Срібний мольберт» харків’янка Анастасія Худякова привезла одеському глядачу близько чотирьох десятків творів, написаних упродовж останніх років.

На виставці представлені різножанрові роботи, адже дівчина не обмежує себе темами й часто пробує щось нове. Зокрема, тут є портрети, натюрморти, пейзажі, абстракції, рельєфи та фігуративні роботи в стилі ню. Техніки виконання теж різні: переважає олія, але є й акрил, рельєф. У своїх творах авторка використовує навіть бетон, монтажну піну, аерозольні фарби й деформації – це створює ефект взаємодії полотен із урбаністичною буденністю.

Своїми роботами молода художниця допомагає глядачу поглянути на повсякденні речі з іншого ракурсу, свіжим поглядом. Вона показує Харків звичним і в той же час іншим, однак таким, яким бачить його сама.

«Ця виставка демонструє мої думки, спостереження та міркування на різні теми, – ділиться Анастасія. – З куратором виставки Валерієм Завершинським ми хотіли поєднати різні за тематикою картини. Звісно, зробити це непросто. Багато технік, жанрів, але в цьому і є вся я. Саме тому експозиція й носить назву «Монолог» – це меседж, історія, що не може залишитися без слухача».

Роботи в музейному просторі розмістили таким чином, аби створити певну ситуацію й підштовхнути глядача до роздумів, угадувань, гри. Кожен так званий монолог, як ідеться в анотації до виставки, «…розповідає історії, використовуючи іноді прямоту та відвертість, іноді алегорії або силу глядацької уяви. Це занурення в історію любові й людських стосунків, де головні герої – молоді люди, які самостійно вибирають свій шлях».

Виставка «Монологи Анастасії Худякової» триватиме впродовж місяця – до 29 липня 2018 року.

Ксенія Шокіна, культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Фото надані Анастасією Худяковою

 

03 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів