План облаштування сучасного парку на озері "Кірпічка" обговорили посадовці Ужгородської міськради та громадські активісти

План облаштування сучасного парку на озері "Кірпічка" обговорили посадовці Ужгородської міськради та громадські активісти
Сьогодні в Ужгородській міській раді відбулося зібрання робочої групи зі створення на території біля шкіл №12 та 15 і озера, яке називають Кірпічка, сучасної зони відпочинку – парку.

 

Посадовці міськради та громадські активісти покроково обговорили орієнтовний план дій, адже на одному із сесійних засідань орендарям, які перебували на частині цієї території, відмовили у продовженні угоди – саме для того, щоб створити облаштований зелений міський громадський простір.

Сьогодні заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок, головний архітектор міста Олег Боршовський, начальник відділу землекористування Олександр Чепкий пояснили, що насамперед потрібно об’єднати всі три наявні поруч із озером земельні ділянки під єдиний статус рекреаційної зони і змінити їхнє цільове призначення. Такі рішення повинні пройти через сесію міської ради. Також потрібно розробити детальний план території, за словами Олега Боршовського, вже є головне для цієї справи – геодезична зйомка. Необхідно також звернутися до Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса (Облводгоспу),  щоб провести очистку озера та виготовити паспорт водного об’єкта.

Які кроки потрібно зробити для цього, скільки це може зайняти часу – обговорили на засіданні робочої групи.

Ішлося також про те, як можна організувати системне прибирання, про що попереджати тих, хто приходить на Кірпічку, можливості впорядкування території, згодом – розробку робочого плану, проекту створення цього рекреаційного куточка тощо.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

04 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів