Очільник Закарпаття: "У нас є рекордсмени, яких по 100 і більше разів затримують на кордоні"

Очільник Закарпаття: "У нас є рекордсмени, яких по 100 і більше разів затримують на кордоні"
Геннадій Москаль ще в 2015 році "кричав не своїм голосом: криміналізуйте контрабанду!"

 

Якщо в Україні є банда, то мусить бути і контрабанда. Минулого року мали велике перевиконання від митниці. Фактично фінансували і державні дороги, і обласні, і районні, і комунальні. Сьогодні Мінфін завищив так показники, що ні одна з митниць України їх не виконує - грошей немає, всі дороги державного значення сидять без фінансування, хто працював, давно повтікали, тому що не мають за що їсти.

Закарпатська вся митниця, де 19 пунктів пропуску через держкордон, має до бюджету перерахувати 400 мільйонів гривень за липень (покладений на неї Мінфіном план). Якщо буде ефективна боротьба з контрабандою, щодо чого у мене сумніви, тоді вона має або 800 мільйонів, або 1 мільярд 200 мільйонів виконати. Якщо митниця не виконає план у 400 мільйонів за липень, то що ж тоді будуть говорити ті, хто обіцяв такі великі гроші і плюють у сторону і Вашингтона, і ЄС, і кажуть, що ми самі заробимо.

Час покаже. Давайте місяць почекаємо і я через місяць прокоментую, чи виконала митниця план.

У 2015 році я кричав не своїм голосом: криміналізуйте контрабанду! У нас є рекордсмени, яких по 100 і більше разів затримують на кордоні і притягують до адміністративної відповідальності. Адвокат його захищає у суді сотий раз, а 101 його ловлять на кордоні з цигарками, а ще 99 справ суд не встигає розглянути! Декриміналізація контрабанди – це «боремося з вітряками».

Для боротьби з контрабандою – на митниці сьогодні камер немає, ніякої техніки. Має митник ліхтарик, ручку і печатку.

Джерело: Радіо Свобода

 

04 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів