В Ужгороді представили спомини про В’ячеслава Чорновола

В Ужгороді представили спомини про В’ячеслава Чорновола
4 липня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка презентували книжку спогадів про голову Народного Руху України, відомого журналіста, політика В’ячеслава Чорновола (1937-1999) «Великі дерева в тіні не ростуть». Цим виданням започатковано серію «Бібліотека Народного Руху України» про видатних рухівців, відомих українців.

 

За словами видавця книжки Андрія Ялового, уявити В’ячеслава Чоновола без Руху не можна.

«Він недосяжно височить за критеріями чистоти помислів, принциповості й відданості ідеалам, цілям побудови вільної держави, жертовності справі. З відстані вже більше, ніж 25 років починаємо розуміти, скільки ми втратили. Треба повернутися до тих помилок й почати рух знову. А ця книжка допоможе молодим поколінням зорієнтуватись в нашій історії та сучасності», – коментує пан Андрій.

У книжці вміщено найновіші спомини соратників борця за Україну, громадських та політичних діячів України, Білорусії, Азербайджану, Польщі, Ізраїлю про характер та досі маловідомі факти з його життя та прижиттєвий нарис про часи ув’язнення.

В’ячеслав Чорновіл неодноразово бував на Закарпатті, тому під час презентації своїми спогадами про нього поділилися й закарпатські рухівці – Віктор Бедь, Павло Чучка, Віктор Ковач, Кирило Михайлюк, Омелян Коляджин та інші.

Чорновола як талановитого організатора та провідника українського народу запам’ятав народний депутат І скликання, а нині церковний діяч, єпископ Віктор Бедь, який вважає, що нині Україні Чорновола не вистачає.

 «Чорновіл – високоорганізована людина, націлена на перемогу. Біля нього могли стояти такі ж Скунць і Драч. Його життя – конспект. Перемога буде, але вже без Чорновола», – прокоментував Павло Чучка, колишній голова закарпатських рухівців.

Книжка буде безкоштовно передана бібліотекам, навчальним закладам, громадським організаціям тощо.

Uzhgorod.net.ua

 

05 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів