Юрфак УжНУ випустив нове покоління дипломованих фахівців права

Юрфак УжНУ випустив нове покоління дипломованих фахівців права
У світ професії відрядили більш ніж 250 новоспечених бакалаврів і магістрів спеціальностей «Право» та «Міжнародне право»

 

Опанування нелегкого і водночас надзвичайно потрібного фаху – юриста – для вже колишніх студентів правничого підрозділу завершилося отриманням таких бажаних дипломів. Більш ніж 250 новоспечених бакалаврів і магістрів спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» зібралося у великій залі ректорату УжНУ, аби підсумувати роки навчання й розділити цю хвилюючу мить із родиною, викладачами, котрі увесь цей нелегкий шлях підтримували їх та допомагали.

Олександр Сливка

Урочистості розпочали з Державного гімну у виконанні студентки другого курсу Владислави Авдєєнко та хвилини мовчання на знак пам’яті про загиблих воїнів на Сході нашої держави, а також пана отця Юрія Віщака, котрий мав бути присутнім серед випускників-магістрів.

Маріанна Готра

Першим зі словами привітання до винуватців свята звернувся перший проректор УжНУ Олександр Сливка. Він побажав кожному з випускників знайти себе в цьому житті, але насамперед висловити слова вдячності батькам, котрі доклали чималих зусиль, аби це свято відбулося. «Подякуйте і своїм викладачам, котрі хотіли зробити принаймні дві речі: краплинку за краплинкою передати кожному з вас знання, а також передати мораль і сформувати з кожного з вас патріота, громадянина нашої незалежної України», – закликав Олександр Георгійович.

Керівник головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Маріанна Готра висловила вдячність викладацькому складу юрфаку за те, що «виховали спеціалістів у галузі права для різних систем», а самим новоспеченим юристам побажала, аби вони ніколи не сумнівалися у своєму виборі й не жалкували, що обрали саме таку професію.

Учасники свята

Ярослав Лазур

До цьогорічних бакалаврів і магістрів звернувся й декан юридичного факультету Ярослав Лазур. Професор наголосив, що в юридичній сфері відбувається реформування й висловив переконання щодо його позитивного закінчення. Однак це не стає на заваді юрфаку щороку випускати все нові й нові покоління фахівців права, котрі, як сподівається очільник підрозділу, в майбутньому будуть успішними й матимуть від обраної професії як моральне, так і матеріальне задоволення, керуватимуться принципами верховенства права й поваги до людини як найвищої цінності. Ярослав Володимирович окремо звернувся до бакалаврів, котрі виявили бажання вступати на п’ятий курс навчання, і зауважив, що вони підпали під період новацій – введення іспитів у форматі ЗНО. Пан Лазур побажав правникам бути впевненими у своїх силах, адже торік юридичний факультет УжНУ увійшов до десятки найкращих в Україні за результатами фахових іспитів на вступ до магістратури.

Випускники-магістри у галузі державно-конфесійного права

 

Урочиста мить вручення диплому

Ярослав Володимирович повідомив, що цьогорічною особливістю є випуск спеціалізованої групи магістрів у галузі державно-конфесійного права. За таке інноваційне впровадження декан подякував доктору богослов’я Олександру Білашу (котрий є директором НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин) і висловив сподівання, що цей напрям розвиватиметься й надалі.

Після напутніх слів перейшли до найбільш хвилюючої миті – вручення документа про освіту, котрий стане для випускників перепусткою в успішне професійне майбутнє. Кожен із них – гордість Ужгородського університету. Тож вітаємо цьогорічних бакалаврів і магістрів і сподіваємося, що в них залишилися тільки теплі спогади про золоту пору студентства!

Катерина Хижняк, Медіацентр УжНУ

 

05 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів