Держкордон. Закарпаття. Гриф "Таємно"...

Держкордон. Закарпаття. Гриф "Таємно"...
Українські парламент і уряд найближчим часом мають ухвалити низку рішень, які покращать ситуацію з облаштуванням державного кордону України.

 

Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан

Він зауважив, що наприкінці червня Рахункова палата затвердила Звіт про результати аналізу реалізації рекомендацій, наданих Рахунковою палатою органам державної влади за результатами аудитів ефективності використання бюджетних коштів на заходи інженерно-технічного облаштування державного кордону та міжнародної технічної допомоги. І відповідні рекомендації вже передані Верховній Раді, Кабміну, МВС та Державній прикордонній службі. 

«Це питання – предмет  національної безпеки країни і має гриф «Таємно». Тому ми не можемо розголошувати висновки, отримані  в результаті перевірки. Однак я сподіваюся, що реакція на Звіт не буде лише формальною. І будуть ухвалені конкретні рішення, які в нинішніх складних умовах запобігатимуть заподіянню шкоди державній безпеці», - підкреслив Голова Рахункової палати.  

Водночас, наголосив Пацкан, вкрай необхідно прискорити ухвалення закону, який створить належні умови для інженерно-технічного облаштування державного кордону України із суміжними країнами. «І це питання я вже порушував перед парламентом. Адже іноді немає елементарної можливості облаштувати державний кордон. І все через те, що земля біля нього знаходиться в приватній власності, власності ОТГ чи використовується якимись органами влади. Таку ситуацію слід оперативно виправляти», – додав Голова Рахункової палати.

Джерело: Управління інформаційної політики Рахункової палати

 

06 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів