Чому закарпатське місто з мільярдним бюджетом не хоче провести мешканцям каналізацію

Чому закарпатське місто з мільярдним бюджетом не хоче провести мешканцям каналізацію
Жителям деяких вулиць Мукачева доводяться користуватися вигрібними ямами.

 

Мешканці колишньої вулиці Робочої, віднедавна – Володимира Великого, бідкаються: вже роками просять владу провести сюди каналізаційну мережу, та результату жодного. Дорогу зробити тут також влада забула. А от автошлях на Суворова, нинішню Василя Цібере, зробили лише частково. Деталі - у  сюжеті М-студіо

Пані Олена – жителька вулиці Володимира Великого, колишньої Робочої, розповідає, в яких умовах живе вже не один десяток років. Зараз жінці 84, і вона щомісяця змушена вичищати вигрібну яму у своєму дворі. Каже, когось наймати – ніякої пенсії не вистачить. Каналізаційної мережі на вулиці немає і не було ніколи. Куди тільки жителі не звертались – результату жодного.

Про будівництво мережі у міській владі говорять вже давно, розповідають люди. Однак далі слів, справа так і не пішла. Деякі комунікації жителі вулиці проводили за власний кошт – труби для газу, води купували самі. Ще одна проблема, яка турбує жителів вулиці, – те, що їхні підвали час від часу підтоплює. Канал Коропецький захаращений, його ніхто не чистить, відповідно – їх топить після дощів.

В жахливому стані тут і дорога. Про асфальт люди лише мріють. Кажуть, складається враження, що живуть не в місті, другому за кількістю населення на Закарпатті, – а в дуже віддаленому гірському селі.

На цій вулиці майже 70 будинків. Живуть тут переважно пенсіонери, тож розраховувати на те, що вони самі собі будуть ремонтувати дороги та будувати каналізацію, не доводиться. За словами мукачівців, у районі Борок-Телеп проблемних вулиць вистачає, та чомусь там не ступала нога представників влади. Кажуть, зверталися і до депутатів, однак жодного результату.

А от ще одна вулиця – колишня Суворова – нинішня Василя Цібере. Частково дорогу тут відремонтували самі жителі. З іншого боку вулицю почали ремонтувати за кошти міської влади, та за кількасот метрів чомусь зупинились. Звернень до міської влади було безліч. Та щоразу лише обіцянки виділити кошти та відновити дорожнє покриття. У 2018 році – чергова обіцянка, але на календарі вже середина літа, а там – ні техніки, ні ремонтників.

 

09 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів