"Пакети малюка" вручатимуть закарпатським діткам, народженим після 1 вересня

"Пакети малюка" вручатимуть закарпатським діткам, народженим після 1 вересня
З 1 вересня закарпатські породілі будуть отримувати пакунки малюка на 5 тисяч гривень

 

Уряд затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”. Документом передбачено надання такої допомоги всім сім’ям, в яких народилась дитина.

Видача “пакунка малюка” здійснюватиметься під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку, а комплектування пакунка – відповідно до переліку товарів, визначеного Міністерством соціальної політики.

Вартість «пакету малюка» без урахування витрат на закупівлю товарів, робіт і послуг, пов’язаних з комплектацією пакетів і доставкою їх в пологові будинки, становить не більше 5 тисяч гривень.

«Пакет малюка» не надається в разі відмови від новонародженої дитини в пологовому будинку, відбування матір’ю покарання в місцях позбавлення волі та подальшого перебування дитини в будинку дитини при установі виконання покарань, смерті дитини в пологовому будинку.

Також цією Постановою обласним державним адміністраціям  доручено забезпечити надання “пакунків малюка” з 1 вересня 2018 року. Водночас, затверджено порядок фінансування місцевих бюджетів для надання зазначеної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету.

Слід зазначити, що відповідний пілотний проект мають намір запустити відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням ООН з обслуговування проектів і Дитячим фондом ООН в сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства.

За матеріалами Перший.com.ua

 

09 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів