Як впорядковуватимуть ліси на Великоберезнянщині, говорили на нараді у ЗОУЛМГ

Як впорядковуватимуть ліси на Великоберезнянщині, говорили на нараді у ЗОУЛМГ
Днями в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась друга лісовпорядна нарада з розгляду змін до проекту організації розвитку лісового господарства.

 

Питання наради стосувалося земель ДП "Великоберезнянський лісгосп". Необхідність проведення базового лісовпорядкування було зумовлено змінами в лісовому фонді державних лісогосподарських підприємств та закінченням ревізійного періоду.

Серед запрошених на нараді були перший заступник начальника-головний лісничий Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур, директор ДП "В.Березнянський лісгосп" Ольга Олень та начальник відділу лісового господарства Василь Петрунь, начальник відділу лісового та мисливського господарства Ігор Орос та головні спеціалісти, начальник та головні спеціалісти відділу охорони та захисту лісу та начальник л/в партії Роман Піпа.

Директор ДП "Великоберезнянський лісгосп" Ольга Олень зазначила, що при проведенні лісовпорядкування потрібно відійти від суцільних рубок і перейти на вибіркову систему рубок, вибіркову систему господарювання, що допоможе збільшити природне поновлення лісових насаджень і зменшити штучне лісовідновлення лісових ділянок. Також потрібно вирішити питання природно-заповідного фонду. Провести інвентаризацію всіх природно-заповідних об’єктів і визначити необхідність їх використання, переглянути всі об’єкти, які втратили свою доцільність і закрити.

Ольга Олексіївна наголосила, що про проведення лісовпорядкування потрібно проінформувати громадськість, місцеві громади, довести їм доцільність проведення даних робіт, розказати про вибіркові рубки дерев, що ліс повинен приносити гроші, у вигляді прибутків державі, місцевим радам не забуваючи при цьому про людей, щоб кожний громадянин того чи іншого населеного пункту мав змогу вийти в ліс, збирати ягоди чи гриби, мати змогу відпочити на природі, насолодитися лісом.

Базове лісовпорядкування дуже клопітка робота, розробляється на 10 років, а полягає в розробленні комплексу заходів, спрямованих на забезпечення ефективної організації та науково обґрунтованого ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання, підвищення екологічного та ресурсного потенціалу лісів, культури ведення лісового господарства, а також отримання достовірної інформації про лісовий фонд, на основі якого розробляється проект організації та розвитку лісового господарства відповідних об’єктів лісовпорядкування.

При лісовпорядкуванні здійснюється визначення порядку меж ділянок та територій лісового фонду лісгоспів, національних парків, природних заповідників, виконання топографо-геодезичних робіт та спеціальне картографування лісових ділянок, проведення інвентаризації лісового фонду з визначенням природного та вікового складу лісів, їх стану, якісних і кількісних характеристик лісових ресурсів, виявлення ділянок, які потребують проведення рубок головного користування, рубок проміжного користування, заходів з відновлення лісів та інших лісогосподарських заходів.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

09 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів