Для чого закордонному гостю Закарпаття знадобився ніж у "ножнах"?

Для чого закордонному гостю Закарпаття знадобився ніж у "ножнах"?
Сам іноземець стверджує, що придбав його для "власних цілей".

 

На українсько-угорському кордоні працівники Виноградівського відділення поліції вилучили з автомобіля іноземця ніж. Речові докази направили на проведення експертизи. В поліції дані відомості внесли до ЄРДР та розпочали слідство.

Вчора, 8 липня, о 19:20 до поліції Виноградівського відділення надійшло повідомлення від прикордонників про те, що на контрольно-пропускному пункті «Вилок» у салоні автомобіля іноземця вони виявили предмет, схожий на ніж.

Поліцейські, які прибули на місце події, предмет вилучили та направили на експертизу. 62-річний водій – громадянин іноземної держави пояснив правоохоронцям, що ніж купив та користувався ним у власних цілях.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, попередня кваліфікація події – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України, тобто носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Таке правопорушення карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

09 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів