Держгеокадастр Закарпаття за 6 місяців надав послуг на 835 тисяч гривень

Держгеокадастр Закарпаття за 6 місяців надав послуг на 835 тисяч гривень
Упродовж першого півріччя землевпорядники Закарпатської області надали громадянам 62 863 адміністративні послуги. Із них 54 673 – на безоплатній основі та 8 190 – на платній.

 

Загальна вартість наданих послуг становить 834, 55 тис. гривень, які надійшли до Державного бюджету України.

Серед безоплатних адміністративних послуг найбільше запитів – 18 196 стосувалися проведення державної реєстрації земельної ділянки та 16 909 щодо  видачі витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки. Крім того надано 7 038 довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями, та видано 5 637 витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Серед платних послуг найбільше звернень до органів земельних ресурсів (7 184) стосувалися надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. У результаті бюджети поповнилися на суму 632 тис. гривень. На 120 тис. гривень поповнено  бюджет за надання 528 послуг з виправлення технічних помилок у відомостях Державного земельного кадастру (які були допущені не з вини органу, що здійснює його ведення). А також 60 тис. гривень сплачено за 278 послуг щодо здійснення державної експертизи землевпорядної документації.

Довідково: Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитися з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Прес-центр Закарпатської ОДА

 

09 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів